Natrag   Forum.hr > Uvod u Forum.hr

Uvod u Forum.hr Upoznavanje sa Forumom kako bi vam boravak ovdje bio ugodniji i lakši.

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.11.2006., 12:21   #1
Upute za korištenje Foruma

Otvaranje teme
  • Dobro otvorena tema je pola posla do dobre teme. Zato treba posvetiti posebnu pažnju prvom postu u temi. Uvodni post treba sadržavati glavne informacije o temi i biti poticajan za raspravu. Nije dovoljno staviti tek vijest, link na članak ili video ili citat već trebate staviti i osobni komentar i razlog zašto mislite da je to bitno da bi se o tome raspravljalo.
  • Ukoliko se referirate na vanjski izvor stavite citat bitnih dijelova članka. Obavezno navesti izvor i link ukoliko postoji.
  • Početni post ne smije biti provokacija i poziv na svađu.
  • Nekvalitetno otvorene teme biti će obrisane
  • Teme koje nisu kvalitetno otvorene, a imaju potencijala, biti će uređene od strane moderatora. I naslov i tekst.
  • Ukoliko moderatori uoče zanimljiv offtopic u temi ili chatu on može biti odvojen u zasebnu temu. Farumaši također mogu sugerirati odvajanje offtopica u novu temu.
  • Prije otvaranja teme provjerite da li slična tema već ne postoji. Ukoliko postoji pišite u postojeću temu. Za pretraživanje možete koristiti Forumsku tražilicu i Google tražilicu (za nju dodajte u nastavak "site:forum.hr")

Naslov teme
  • Naslov teme mora sadržavati bit teme i biti potpuno razumljiv slučajnom promatraču, tako da on može steći osnovnu sliku o čemu se u temi radi.
  • Ukoliko topicstarter ne naslovi temu dovoljno dobro, dužnost moderatora je da to popravi.
  • Prilikom kreiranja naslova preporučamo da vodite računa o tražilicama (forumskoj i Google). Naime, temu će se lakše pronaći ukoliko su u naslovu ključne riječi.
Anderlon is offline  
Old 11.03.2014., 17:18   #2
Obrazac žalbe u vezi pisanja na Forumu

Žaliti se možete na pojedine postove. Svaki post ima svoju web adresu po kojoj se može pronaći. Adresu posta kopirate tako da postavite miš na redni broj posta (#nnn u gornjem desnom kutu posta) i kliknete desnim klikom na "Kopiraj adresu veze".


Ispod adrese navedite razlog zbog čega želite uređivanje (promjenu) ili brisanje posta. Vaša žalba treba izgledati ovako:

http://htc.com.hr/showpost.php?p=49115713&postcount=3
obrazloženje

http://htc.com.hr/showpost.php?p=49115801&postcount=6
obrazloženje

Žalbu šaljete na mail [email protected]. Žalbe koje nisu ispravno napisane, tj. koje ne sadrže link na post i ne sadrže razlog žalbe ne mogu i neće biti razmatrane.
Anderlon is offline  
Old 07.09.2020., 20:06   #3
Kako isključiti Tapatalk potpis

Otiđite u profil meni, zatim u Settings > Signature. Isključite opciju signature.
Anderlon is offline  
Old 12.03.2021., 18:04   #4
Pisanje posta

Prije objave posta pročitajte prvi post u temi, jer je u njemu definirana tema, a mogu se naći i posebna pravila teme koja morate poštivati.
Anderlon is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:37.