Seniori O ljubavi i seksu, životu i smrti. Ne preporučuje se mlađima od 50. Ali su dobrodošli. |
|
|
09.04.2020., 09:41
|
|
Svemirka
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
arna kaže:
Baš čujem da je u splitskom staračkom domu desetoro pozitivnih na virus... 
|
Nikakvo čudo, s obzirom kakav im je ravnatelj. Bivši gradonačelnik Omiša, s više kaznenih prijava, HDZovac Ivan Škaričić. 
|
|
|
26.04.2020., 07:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Ja u izolaciji. A vi? Tek sada vidim kako radi zdravstvo (mimo korone). Mogao bih roman napisati.
|
|
|
26.04.2020., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
handiman kaže:
Ja u izolaciji. A vi? Tek sada vidim kako radi zdravstvo (mimo korone). Mogao bih roman napisati.
|
Pa svi smo u izolaciji, rad od doma, trgovine samo pod mus, šetnja po pustinji i prašumi.. 
|
|
|
02.05.2020., 07:32
|
|
Svemirka
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
handiman kaže:
|
Zdravstvo, rekla bih, upravo zbog korone, radi bitno drugacije nego inace.
Pa raspisi se, slobodno.
|
|
|
03.05.2020., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Zovem rođaku da vidim kako je, žena od 80 godina, veli ona da jedva čeka kraj te izolacije, stalno ju zovu i pitaju kako je, zvone na vrata i puštaju kutije, i nije to što je naručila, kad će već jednom, pa da ima opet malo mira pred ljudima.  ...baš. 
|
|
|
05.05.2020., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
karantena
sjedim sam za stolom kraj otvorenih balkonskih vrata i čekam 18 sati da vidim današnje rezultate iz italije. dolje sa ulice dopire žamor grupice djece koji su se izgleda malo opustili jer ih dugo nisam čuo. nekakav blagi vjetrić leluja zavjesu. osvježava. kaštelanski zaljev je danas miran, a iza njega tamnoplavi marjan sa prorijeđenim stablima na samom vrhu i još uvijek ponekom žućkastom flekom na ovoj sjevernoj strani. to su zaraženi borovi koje nisu odsjekli.
povremeno smotam jednu i zapalim. mnogo manje nego prije ali nebih smio ni to. tješim se kako mi je motanje mnogo jeftinije. danas sam kuhao blitvu. sa par zdenka sireva, pravim maslinovim uljem i mrvicom jučerašnjeg kruha to je bila prava gozba. kupus i blitvu sam počeo kuhati tek od kada je došla korona pa sad sam sebe prekoravam zašto to nisam pokušao prije. koliko puta sam pojeo konzervu, a ovo je tako jednostavno i ukusno. pogotovo kad se prisiliš na dodatni napor pa uz to pripremiš i ribu na bilo koji način.
stan je ogroman i sam sam u njemu. nema baš najfunkcionalniji tlocrt, ono što mi zovemo tinel nije uz kuhinju pa me mrzi odlazit tamo. zimi se zbijem u ovu kuhinju i nišu sa malim televizorom i kaučem pa štedim na grijanju. u vrućim ljetima sam opet tu sada zbog klime i hlađenja. ima i tri spavaće sobe pa ih ljeti često u jednoj noći mijenjam bježeći od komaraca. šalim se, to je nekad bilo, sada imam mrežu.
sa balkona puca predivan pogled na kaštelanski zaljev, lintar kako su ga grci ili rimljani zvali. od mosora pa dolje do trogira, a split sa svojim spinutskim neboderima, kineskim zidovima i poljudskom ljepoticom mi je ovdje ispred nosa, na dlanu. moj najgori košmarni san je kad sanjam da su mi ovdje sa druge strane ulice izgradili neku veliku zgradu koja mi zaklanja taj pogled. nebojte se, to se ne može dogodit.
evo kažu u italiji danas 1075 novooboljelih. smiruje se i tamo. drago mi je jer sam rizična skupina. šećerna bolest sa ranom na nozi koja se evo tek ovaj tjedan nakon 5 - 6 mjeseci previjanja i odlaska dvaput tjedno u ambulantu zatvorila, visok tlak, još uvijek pomalo pušim, ovisnost je prejaka. 6 banki, od početka ove godine u prijevremenoj mirovini, onoj najmanjoj za 35 godina radnog staža  . sad moram odlučit hoću li krast po samoposlugama ili prosit po ulicama. šalim se, prodat ću nešto, bit će mi valjda dovoljno ovih desetak godina.
hvala bogu na internetu, telefonu i digitalnim tehnologijama. spasi ovo komentiranje na raznim web stranicama i fejsu, spasu i dugi telefonski razgovori na ht tarifi za starije sa neograničenim minutama o onim likovima koji kao da su iz neke bajke - njonjo, bero, plenki, zoka, ludi trump, blesavi boki englez, narodni heroj vili beroš i aleksa sa istočne strane. malo me namučio pbz sa ovim novim digitalnim bankarstvom preko smartfona, ne ide mi to baš, imam debele prste ali uspio sam poplaćat račune ne izlazeći iz kuće.
i tako, cijelu karantenu proveo sam u kući. nakupovao brašna, kvasca, tjestenine, zamrznuo meso pa kuham recepte sa interneta. vani izlazio samo do ambulante i apoteke i par puta do dućana po kupus i drugo povrće koje ne traje dugo. već se radujem kako sam preživio ovaj prvi val, a za drugi ćemo vidit. kom obojci kom opanci.
|
|
|
06.05.2020., 06:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Uf, ovaj zadnji odlomak nisi trebao napisati. Kršio si karantenu.  Ja sam bio dosljedan. Prijatelji, dite i dostava Crvenog križa (volonteri), ostavili sve pred vratima, samo pozvonili. Preživio ovaj nerad, užasan TV program (samo korona i ovi tukci pred izbore). Sutra prva kontrola. Pa za par dana druga. A onda na vikendicu, "tamo gdje je sve po mom" (Jinxi). Nema TV, nema interneta, nema radija. Bude me ptičice, a uspavljuje kreketanje žaba. Samo penzički mobitel sa najjeftinijom tarifom je veza sa svijetom.
|
|
|
08.05.2020., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
morao sam na previjanje zbog rane da nebi capnuli nogu. to je bilo veoma sigurno. autom do ambulante, pokucam sestri na prozor u prizemlju, onda mi ona otkljuca vanjska vrata pa u previjalištu niko osim nas dvoje, maska ona, maska ja, 5 minuta i gotovo. ponekad lijecnica samo bacila pogled jer ide na bolje. i lijekove za dijabetes sam morao uzest u apoteci koja je u sklopu ambulante. ljudi vani cekaju red na nekih 3 metra jedan od drugoga. u prodajnom centru pustaju određeni broj unutra, kad neko iziđe pustaju drugog unutra. između polica sigurnih 5 metara razmaka, na blagajni uvijek sam. tamo u ova 2 mjeseca bio samo 3 puta. ipak u pravu si - zbog glave kupusa mogo sam ostat bez glave 
|
|
|
14.05.2020., 17:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Polako kreće sve prema normali, ipak, ako vam nikamo nužno ne treba otić, ostanite doma, po starom, barem još dva tjedna. Ovo je sve nekako pre-brzo... 
|
|
|
17.06.2020., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo je opet, vraća se, odoh ja po rezerve wc papira. 
|
|
|
18.06.2020., 17:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Ovdje su najrazumniji ljudi.
|
|
|
30.07.2020., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Niije mi jasan smisao zabrane korisnicima doma da izlaze.
Ako svakodnevno izlazi osoblje pa se vraćaju samo uz mjerenje temperture, ne razumijem zašto isto pravilo ne bi mogli uvesti i za korisnke doma.
|
24.11.2020., 17:36
|
|
Registrirani korisnik
|
K vragu. Moram negdje pronaći onu formulu koja se spominjala na netu. Onu koja predviđa kada ću riknuti, a na temelju datuma rođenja. Zašto me to zanima? Pa eto, danas čitam (opet neki zznastvenik) kako će muškadija zbog korone otići pred sv. Peru 14 godina ranije. Da ne bi bilo, nismo znali.
|
|
|
24.11.2020., 17:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
handiman kaže:
K vragu. Moram negdje pronaći onu formulu koja se spominjala na netu. Onu koja predviđa kada ću riknuti, a na temelju datuma rođenja. Zašto me to zanima? Pa eto, danas čitam (opet neki zznastvenik) kako će muškadija zbog korone otići pred sv. Peru 14 godina ranije. Da ne bi bilo, nismo znali.
|
handiman
svašta čitaš,
statistika ti je predikcija? 
otišli su mnogi zbog corone i 30 godina ranije, valjda je sv.Pero tako odlučio 
|
|
|
27.11.2020., 11:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Da znaš, još pratim rođendane na dnu stranice. Moje godište sve rijeđe slavi. Prorijedili se na forumu. Nama korona više ni ne treba, vrag je odnija.
|
|
|
27.11.2020., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Pisao netko negdje na nekoj temi, piše mu da ima 116 godina...ima nade.

|
|
|
28.11.2020., 22:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
hašismotko kaže:
Pisao netko negdje na nekoj temi, piše mu da ima 116 godina...ima nade.

|
Vjeruješ u to?
Ma to je neki šaljivđija.
Osobno ni u snu ne bih poželjela živjeti tako dugo u ovom današnjem svijetu..
@ handiman
daj,daj kad stigneš do mojih godina uopće te više neće interesirati,jer jasno je da može biti vrlo brzo sa ili bez korone,a ja u te napuhane cifre niti ne vjerujem,jer to izgleda da svi umiru od korone,kao da su nestale sve druge opake boleščine i nema razlika među spolovima.
|
28.11.2020., 22:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
ramscrek kaže:
Niije mi jasan smisao zabrane korisnicima doma da izlaze.
Ako svakodnevno izlazi osoblje pa se vraćaju samo uz mjerenje temperture, ne razumijem zašto isto pravilo ne bi mogli uvesti i za korisnke doma.
|

Ovo je vrlo dobro pitanje.
Možda zato što su stari ljudi spori,pa ne mogu zbrisati.
Realno,to ti je licemjerna briga o staroj populaciji.Plenković i stožer drže se toga kao pijan plota,sve za političke poene.
|
28.11.2020., 23:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
amary kaže:
Vjeruješ u to?
Ma to je neki šaljivđija.
Osobno ni u snu ne bih poželjela živjeti tako dugo u ovom današnjem svijetu..
@ handiman
daj,daj kad stigneš do mojih godina uopće te više neće interesirati,jer jasno je da može biti vrlo brzo sa ili bez korone,a ja u te napuhane cifre niti ne vjerujem,jer to izgleda da svi umiru od korone,kao da su nestale sve druge opake boleščine i nema razlika među spolovima.
|
handiman vjeruje
a možda se ono Fićo ulogirao..  .
|
|
|
29.11.2020., 08:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Rano proljetos (zima pri samom kraju), silom prilika, morao sam čekati i preko pola sata na hladnoći ispred apoteka i trgovina. U razmacima, sa maskama koje tada nisu svi nosili jer ih nije ni bilo toliko, u otegnutim redovima, shvatio sam da će ti starčeki u redovima, stradati zbog korone. I nisam jedini koji je to skužio. Prehladio sam se, i sa oslabljenim imunitetom još negdje pokupio virus. Nije pomogla niti maska 3P kvalitete.
Šaljivac od 112 g. nije jedini. Bilo je i starijih.  I, kad sam već tu, neki dan pri dnu početne stranice ovog foruma, najstariji forumaš slavio je 45 g. Jutros još nisam pogledao.
...pogledao. crveni grof 77g. Ako je još živ, čestitke! 
|
|
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:02.
|
|
|
|