Seniori O ljubavi i seksu, životu i smrti. Ne preporučuje se mlađima od 50. Ali su dobrodošli. |
|
|
05.12.2021., 10:46
|
|
Garancija istekla
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
RobinUd kaže:
Moja baka je bila u starackom domu.
Svi su se bili razisli po svijetu, samo ju je njezin zet, moj ocuh, redovito posjecivao.
Dosao je na njezin 80-i rodjandan, donio joj je nesto za pojesti, sto je ona voljela.
Okrenula se k zidu, i umrla....
Ciganka joj je rekla, da ce zivjeti 80 godina.
To ju je pratilo do zadnjeg dana.
|
Što ti je autosugestija. 
|
|
|
05.12.2021., 11:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Znaju stari kad će, osjete i par mjeseci ranije.
|
|
|
05.12.2021., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Željela bi izdahnuti u snu, u svom krevetu, na svom otoku...a onda nek me spale i u more ....
E ovo je tema za poštene seniore, a ne ljubav i sex...
|
05.12.2021., 23:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Marijetta kaže:
E ovo je tema za poštene seniore, a ne ljubav i sex...
|
Ti si očigledno još premlada da bi razmišljala o toj uzročno-posljedičnoj vezi promišljanja o smrti i sexu i ljubavi..... kada jednom osvijestiš činjenicu da se smrt neumitno približava, kada se generacija počinje prorijeđivati, onda čovjek i te kako počinje cijeniti život i počinje shvaćati koliko su bitne stvari koje čine taj život, a to su bez sumnje ljubav i sex....
Prema tome, svaki osviješteni senior koji je barem donekle promislio bit života će jako pridavati važnost ljubavi i sexu. Možda čak i više nego u mladosti, djelomično i po onome "ono što je rijeđe postaje vrijednije" ......
Ovo je ovdje malo off topic pa možemo ovo prebaciti ili na Ljubav i Sex ili na Chat
|
|
|
07.12.2021., 07:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Quote:
Corto kaže:
Ti si očigledno još premlada da bi razmišljala o toj uzročno-posljedičnoj vezi promišljanja o smrti i sexu i ljubavi..... kada jednom osvijestiš činjenicu da se smrt neumitno približava, kada se generacija počinje prorijeđivati, onda čovjek i te kako počinje cijeniti život i počinje shvaćati koliko su bitne stvari koje čine taj život, a to su bez sumnje ljubav i sex....
Prema tome, svaki osviješteni senior koji je barem donekle promislio bit života će jako pridavati važnost ljubavi i sexu. Možda čak i više nego u mladosti, djelomično i po onome "ono što je rijeđe postaje vrijednije" ......
Ovo je ovdje malo off topic pa možemo ovo prebaciti ili na Ljubav i Sex ili na Chat
|
Trenutno, nažalost, svi živimo u vremenu u kojem se puno govori o smrti, bolesti i umrlima....
A da su eros i Tanatos usko vezani to je općepoznata stvar...
|
27.12.2021., 21:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
O da, pričamo mi i o smrti ovdje. Smrt je OK. Ne plače se nad njom, već ovako nekako kako Cane Partibrejker pjeva u ovoj sasvim svježoj i nadasve živoj pjesmi:
Budi mrtav, a budi večan!
|
|
|
28.12.2021., 11:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Dobra smrt dolazi na vrijeme, prije nego počneš patiti ti i tvoji najbliži.
Druga dobra smrt, kad patnja kratko traje.
No, ima nešto i u tome da kroz patnju spoznajemo i razumijevamo život bolje nego na ikoji drugi mačin.
No, dokle?!!
|
28.12.2021., 11:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako je istina što se priča, onda je bivši gradinačelnik umro na način kakav bi većina muškaraca samo poželila......
Hmmm..... eto.... i na temi o smrti mi završimo na sexu.... 
|
|
|
28.12.2021., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Corto kaže:
Ako je istina što se priča, onda je bivši gradinačelnik umro na način kakav bi većina muškaraca samo poželila......
Hmmm..... eto.... i na temi o smrti mi završimo na sexu.... 
|
Istina, ali je otišao premlad tako da nije idealno, bolje ko Hefner na sličan način, ali puno stariji...
|
|
|
28.12.2021., 21:02
|
|
vita aeterna
Registracija: Apr 2006.
|
Od svih smrti, a umrlo mi je više od pola familije, između ostalih i muž i otac, najdublje mi se urezala smrt moje pesice. Vjerojatno i zato što sam joj baš svjedočila. Znala je da umire, znale smo i kćer i ja. Mirno je ležala, a mi smo je gladile i mantrale cijelo vrijeme, u pol glasa i želeći samo da zna koliko je volimo. U jednom trenutku je podigla glavicu i pogledala me u oči, onda je pogledala prema kćerki, spustila glavu, udahnula još dva puta, pa treći duboki udah i konačni izdah.
Mislim da je to bila dobra smrt. Nije bila sama, osjećala je našu ljubav, pozdravila se s nama i mirno otišla dalje.
|
29.12.2021., 10:48
|
|
Registrirana
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
arna kaže:
Od svih smrti, a umrlo mi je više od pola familije, između ostalih i muž i otac, najdublje mi se urezala smrt moje pesice. Vjerojatno i zato što sam joj baš svjedočila. Znala je da umire, znale smo i kćer i ja. Mirno je ležala, a mi smo je gladile i mantrale cijelo vrijeme, u pol glasa i želeći samo da zna koliko je volimo. U jednom trenutku je podigla glavicu i pogledala me u oči, onda je pogledala prema kćerki, spustila glavu, udahnula još dva puta, pa treći duboki udah i konačni izdah.
Mislim da je to bila dobra smrt. Nije bila sama, osjećala je našu ljubav, pozdravila se s nama i mirno otišla dalje.
|
Baš lijepo. Eto, kad je smrt već neminovna onda je to dobar način za otići.
Uvijek sam se pitala kako to da nisam vidjela puno prizora životinja kako umiru. Odnosno, to obično bude nešto vrlo kratko, samo nestanu, priroda to brzo reciklira, za razliku od ljudi koji znaju umirati mjesecima ili čak godinama. Dugo umiranje je čovjekova izmišljotina, forsiranje života pod svaku cijenu. Voljela bih umrijeti ko (ovaj tvoj) pas. 
|
|
|
29.12.2021., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Iskreno, van onog standardnog da se ne želim mjesecima mučiti prije konačnog kraja, ne znam na koji način bih željela umrijeti i što bi mi predstavljalo tzv. dobru smrt.
Činjenica je da o dobroj smrti razglabaju i sude oni koji smrt osobno nisu iskusili.
|
|
|
29.12.2021., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
choupette kaže:
Iskreno, van onog standardnog da se ne želim mjesecima mučiti prije konačnog kraja, ne znam na koji način bih željela umrijeti i što bi mi predstavljalo tzv. dobru smrt.
Činjenica je da o dobroj smrti razglabaju i sude oni koji smrt osobno nisu iskusili.
|
Da, bilo bi interesantno čuti o tome od onih koji su je iskusili....... ali bojim se da oni ne zalaze na ovaj pdf....... 
|
|
|
29.12.2021., 11:28
|
|
vita aeterna
Registracija: Apr 2006.
|
Evo, ja bih voljela biti u potpunosti svijesna trenutka prelaska u onostrano. I da me ne ometa strah od napuštanja poznatog i odlaska u nepoznato.
Za to se treba pripremiti još za života. Radim na tome. 
|
29.12.2021., 11:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
Quote:
choupette kaže:
|
Ne treba smrt iskusiti, a ne treba biti ni jako maštovit da se zamisli kako bi htio otići s ovog svijeta, postoji dosta primjera. Ja imam inžinjerski pristup, nešto zamisliš, skiciraš i realiziraš.  Razmišljam između pada u provaliju dok hodam Velebitom ili pogibeljne oluje na moru. Sve slučajno naravno, ne hotimično. Neko žrtvovanje za spas nečeg vrijednog bi bilo još bolje. Naravno, kad dođe pravo vrijeme za umiranje.
Poanta je da ne traje dugo i da nije nikakvo umjetno održavanje na životu.
|
|
|
29.12.2021., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Fabijan kaže:
Ne treba smrt iskusiti, a ne treba biti ni jako maštovit da se zamisli kako bi htio otići s ovog svijeta, postoji dosta primjera. Ja imam inžinjerski pristup, nešto zamisliš, skiciraš i realiziraš.  Razmišljam između pada u provaliju dok hodam Velebitom ili pogibeljne oluje na moru. Sve slučajno naravno, ne hotimično. Neko žrtvovanje za spas nečeg vrijednog bi bilo još bolje. Naravno, kad dođe pravo vrijeme za umiranje.
Poanta je da ne traje dugo i da nije nikakvo umjetno održavanje na životu.
|
Kužim o čemu pišeš, ali mislila sam na npr. uobičajenu percepciju infarkta ili tzv. smrti u snu kao poželjnog načina umiranja.
Uz sve primjere oko nas, onaj tko umire u "trenutku" kada umire jedini zna kakav je doživljaj umirati na takav način. Možda netko u toj, za nas sekundi, mijenja mišljenje i žali jer se nije stigao oprostiti od nekoga ili izgovoriti određene riječi, a možda ono što nama živućima jesu sekunde onome koji umire nisu. Isto vrijedi i za bol vezanu za rastajanje od života. Mi stvari možemo rangirati i procjenjivati samo sa stajališta živih.
Zato jedino kad bih znala kakav je istinski doživljaj umrijeti bih mogla pouzdano znati kako želim umrijeti. Zamišljanje mi nije dovoljno da nešto znam.
|
|
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:21.
|
|
|
|