Natrag   Forum.hr > Sport > Formula 1

Formula 1 Brm, brm, fiju...

Pogledaj rezultate ankete: Kakva je bila VN S. Arabije?
negledljiva 9 33.33%
podnošljiva 12 44.44%
dobra 3 11.11%
vrlo dobra 0 0%
odlična 2 7.41%
vrhunska 1 3.70%
Glasovatelji: 27. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.03.2023., 19:37   #41
Leclerc pola sekunde brži od Sainza, a sve do Q3 su bili tu negdje
Old 18.03.2023., 19:44   #42
Quote:
The Best F1 Driver kaže: Pogledaj post
Što "pa sad..."?

193 utrke su mu trebale da se uspije kvalificirati u prvi startni red.
215 utrka mu je trebalo da se kvalificira na PP, do danas jedan jedini u karijeri.

Toliko je Perez dobar u kvalifikacijama.
Old 18.03.2023., 19:55   #43
Jedini nacin da imamo zanimljivu utrku. Max uzima
Old 18.03.2023., 20:21   #44
Start bi mogao biti preheben.
Russell na trećem mjestu, Sainz na četvrtom. Obadvojica žele ostati ispred svojih momčadskih kolega na kraju utrke, pa bi mogli grabiti odmah naprijed.
Alonso na drugom mjestu, Stroll na petom - dovoljno daleko.
Opet, Stroll u mixu sa Oconom. Iza njih Hamilton, i nepoznanica Piastri.
Hamilton bi isto trebao povući - na startu. Zavisi koliko je motiviran.
Kad sam već kod motivacije, čini se da je Alonso malo podbacio u kvalifikacijama. Ali ne sa motivacijom, nego.... čini mi se, godine su ga stigle.
A već su i počeli igre Stroll - Stroll ili ti family Strulovič. Otkud je Stroll tako dobar bio zadnjem pokušaju kvala? Da nije dobio neki mistery boost?

Nadam se da Max neće uzet' utrku. I da će Charles završiti utrku, i završiti je ispred Maxa.
Sve u svemu, ne smijemo imati prevelika očekivanja, ali opet,.....mogla bi to biti jedna od luđih utrka.

EDIT: Eh, da...... stavio sam nešto novaca na Alonsa kontra Leclerca u kvalama......
Old 18.03.2023., 20:35   #45
Quote:
mali zgubidan kaže: Pogledaj post
Kad sam već kod motivacije, čini se da je Alonso malo podbacio u kvalifikacijama. Ali ne sa motivacijom, nego.... čini mi se, godine su ga stigle.
Ništa čudno, Alonso je često podbacivao u kvalifikacijama i dok je bio u primeu.

Podbacio je na kvalifikacijama prve utrke sezone, kvalificirao se na 5. mjesto.
Podbacio je na kvalifikacijama druge utrke sezone, kvalificirao se na 3. mjesto.

Što samo pokazuje koliko je Aston Martin dobar bolid.
Old 18.03.2023., 21:16   #46
Po čemu je Alonso podbacio? Uredno je dva koplja ispred favoriziranog momčadskog kolege...
Panhard is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2023., 21:44   #47
Kao prvo ne pišem o Bahreinu, već o Saudi.
Alonso je odvozio odličan krug u Q2.
Ali ja falio u Q3. Malo je izgubio momentum.
I kada se pogleda, nakon kvala, stvarno je mator - subjektivni dojam. Malo "argumenata": Max ima 25 godina, tu je negdje i Charles.

Opet, moj subjektivni dojam je, da Alonso neće uspjet'..... gurnut' će Lawrence svoga Lancea..... i možemo se tukat'.
Nadam se da griješim. Ali onaj Lanceov drugi krug u Q3...... ( još uvijek ozlijeđeni ) Lance..... a brz, brži..... od Španjolca. Hm,....hm.....
Old 18.03.2023., 21:45   #48
Quote:
The_End kaže: Pogledaj post
Ako se želi ikako prestići RB mislim da je DRS prije zadnjeg zavoja prvo priprema, a onda na startno ciljnoj se pokušava...jer top brzina deficit ostalih naspram njih je značajan.
Velika razlika u korist RBa je samo kod DRSa(ocito imaju najbolju implementaciju)... Bez DRSa svi su unutar nekoliko kph. Tako da su i oni ranjivi ako im netko dodje u DRS zonu.
Old 18.03.2023., 22:48   #49
Mercedes midfield momcad. Ferrari 3rd tier. Aston drugi tim iza Red Bulla. Kakva sezona u najavi
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2023., 06:23   #50
Quote:
Pilatus kaže: Pogledaj post
Što "pa sad..."?

193 utrke su mu trebale da se uspije kvalificirati u prvi startni red.
215 utrka mu je trebalo da se kvalificira na PP, do danas jedan jedini u karijeri.

Toliko je Perez dobar u kvalifikacijama.
Da Perez je loš u kvalifikacijama, no nije baš da on takav kakav jest nije imao apsolutno nikakvu konkurenciju...

Druga je stvar da je Sainz bio potpuno izgubljen kroz cijele kvale, da Leclerc realno nije ni imao neke silne motivacije s obzirom na kaznu,
da Stroll ima sjebane ruke, a Alonso se jednostavno pogubio u Q3 jer kad pogledaš vremena oh gle čuda Alonso i Sainz su jedini prvi vrhu koji imaju praktički pa identično vrijeme u Q2 i u Q3...
dakle da bolid im je sigurno mogao pun kufer više al oni eto nisu bili na nivou u zadnjoj rundi.

Koliko bi Max bio bolji od Pereza...pa vjerojatno negdi oko pola sekunde
Što bi reklo da RB je debelo najbrži, no nije ni iz bliza nedostižan ko Mercedes koji je u odnosu na najbližu konkurenciju imao sekundu prednosti u laganini modu,
a kad su stisnuli do kraja ko zna možda i dvije a sve to sa klasama poput Bottasa/Rosberga za volanom...
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2023., 06:27   #51
Quote:
Panhard kaže: Pogledaj post
Po čemu je Alonso podbacio? Uredno je dva koplja ispred favoriziranog momčadskog kolege...
Momčadski kolega mu ima sjebane ruke i bog te pitaj kaj sve ne i realno nebi ni smio bit u bolidu s obzirom da nemre normalno ni nutra ni van...
Kod Alonsa razlika između Q2 i Q3 je 0,027 sec, kod Pereza koji nikad nije bio dobar u kvalama razlika Q2 vs Q3 je 0,370, kod Leclerca 0,483 sec...
ne uopće pa nije podbacio u Q3...
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2023., 08:55   #52
Quote:
Henryj kaže: Pogledaj post
Mercedes midfield momcad. Ferrari 3rd tier. Aston drugi tim iza Red Bulla. Kakva sezona u najavi
Dosadna.
FranKrsto is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2023., 09:59   #53
Quote:
The Best F1 Driver kaže: Pogledaj post
Momčadski kolega mu ima sjebane ruke i bog te pitaj kaj sve ne i realno nebi ni smio bit u bolidu s obzirom da nemre normalno ni nutra ni van...
Kod Alonsa razlika između Q2 i Q3 je 0,027 sec, kod Pereza koji nikad nije bio dobar u kvalama razlika Q2 vs Q3 je 0,370, kod Leclerca 0,483 sec...
ne uopće pa nije podbacio u Q3...
Aston je tip bolida koji je bolji u trci nego u kvalama. A i Alonso je takav tip vozaca. Mogli su mozda koju desetinku brze i on i Stroll ali to je to. Stroll je imao najbrzi S1 na koristenim gumama, dakle bolid je dobar, ali gube previse vremena u S3 u odnosu na Ferrari i RB da bi mogli biti na poleu(U trci ce to biti puno manje izrazeno jer bez DRSa je puno manja razlika)
Old 19.03.2023., 10:16   #54
Reza 1 Perez 2 Max...mislim da će Perez na čelu sagraditi dovoljno veliku prednost prije nego Max dođe do drugog mjesta...
Old 19.03.2023., 10:33   #55
U biti ne, Max prvi...jer biti će SC i to će ga približiti vodećim.
Old 19.03.2023., 10:47   #56
Quote:
The_End kaže: Pogledaj post
U biti ne, Max prvi...jer biti će SC i to će ga približiti vodećim.
Max prvo mora preziviti start sa P15
Old 19.03.2023., 11:11   #57
Koef. na Maximiliana sa 15 startne pozicije 2.35? Istina je da ima sekundu brži bolid od konkurencije i poslušnu kujsu za timskog kolegu ali opet je ovo stvarno malo pretjerano, ako su ostali već toliko nesposobni da voze prljavo kao on i bore se na taj način može mu opet taj driveshaft riknuti kao jučer.
Old 19.03.2023., 11:19   #58
Quote:
Locksley2020 kaže: Pogledaj post
Koef. na Maximiliana sa 15 startne pozicije 2.35? Istina je da ima sekundu brži bolid od konkurencije i poslušnu kujsu za timskog kolegu ali opet je ovo stvarno malo pretjerano, ako su ostali već toliko nesposobni da voze prljavo kao on i bore se na taj način može mu opet taj driveshaft riknuti kao jučer.
vrlo brzo ce on doci u top 5-6 (ako prezivi start) jer ima jako brz bolid na ravnome a ispred njega, osim Leclerca, nema nikoga tko bi ga mogao drzati dulje vremena iza sebe. Plus tu je i solidna mogucnost za SC na ovoj stazi sto bi mu moglo olaksati posao(ali bi ga moglo i zajebati, ovisno o tome kad se dogodi).
Old 19.03.2023., 11:32   #59
Zasto bi ga uopce drzali iza sebe i kompromitirali si utrku. Ok mogli bi ga na par mjesta pokusat blockat da prode, ali bi samo gubili vrijeme i priljucak s nekim ispred sebe i sjebali si utrku. Sto ima netko kao Bottas recimo od toga da pokusa fajt protiv Verstappena. On ce ionako odjebat naprijed, a ti ces si sjebat utrku
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2023., 11:45   #60
Quote:
Locksley2020 kaže: Pogledaj post
2.30 u SS
Jedino perez na 2.10 svi ostali iznad i to debelo
the33 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:19.