Quote:
Stifler's mom kaže:
Ne samo što mi je dosadilo moliti se nego se toga i iskreno više jako bojim.
Dok nisam molio stvari su bile kako tako podnošljive. Kad sam se počeo svakog dana dugo moliti te stvari su se survale u nepodnošljivu bol i beznađe. I sad idi ti pa se nakon svega ponovo moli.
|
Po mom iskustvu je muđuljudski odnos nas u poštovanju, ljubavi, prihvaćanju, zahvalnosti = molitva.
Dosada je stanje potrebe promjene. Uvijek možemo promijeniti svoje odabire. Ne treba biti nikad dosadno.
Molitva ne treba biti dosada. Pogotovo kad je reakcija na molitvu svaki puta iznenađujuća nova drugačija.
Strah je nešto što upućuje na stanje duha. To se bez problema može promijeniti, samo ako se želi. Neki puta okolnosti natjeraju na promjenu jer je opterećenje preteško za nositi, no najčešće je to opet izbor.
Izbor između dva neželjena odabira je ključan često.
Tad, htjeli - ne htjeli, odabiremo jedan odabir koji nije dio nas (našeg stanja duha). Tada prihvaćamo!
A prihvaćanje je apsolutne prirode. Prihvaćanjem slavimo nas

Bol i beznađe nestane u trenu.
S pravom smo različiti, neponovljivi. Prilike za prihvaćanje su na svakom koraku. Hrabar treba biti!
Strah je stanje u prividu nedostatka ljubavi.
Ovaj privid se brzo spozna kad odlučim prihvaćati.
Prihvaćati sebe.
Prihvaćati drugačijeg od sebe.
Prihvaćati nas
Bol brzo nestane.
Imam vlastiti primjer kad sam teškim radom nakon velike stanke ozlijedio mišiće/tijelo tako da od bolova drugi dan nisam mogao hodati, iskašljati se. Bol u kralježnici je bila jaka. Na WC sam išao četveronoške...
No bez obzira na to, ja sam imao radost u srcu. Molitva je ta koja sve podnese. Bol iz tijela je i dalje tu, no radost življenja (makar prikovan za krevet) je jača od te boli. Teške situacije u životu nam samo pokažu što je bitno, što je naša osnova...
Imamo izbor svaki tren birati osnovu. U svakoj neponovljivoj životnoj situaciji ponovno i ponovno... To je igra. Lijepo je biti dijete.
Možemo se opirati i biti mrgud (opiranjem opirano jača), a možemo i prihvatiti.
Prihvatiti u zahvali. I postati djetinjast, naivan, radostan
To su velike promjene koje ne ostaju bez odgovora