|
|
25.08.2022., 22:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Pozz svima.
Cekao sam da se ova corona situacija malo smiri u cijelom svijetu, sto se vise manje i dogodilo, pa sam se cijepio i napravit cu putovnicu, te se nadam da cu krajem godine odputovati na Filipine i ispuniti moju dugogodisnju zelju da posjetim tu zemlju. Nikad prije nisam putovao tako daleko, posebno sam. Nikad nisam putovao avionom, niti bio na aedromu. Zanima me da li je tko bio na Filipinima ove godine i kakva je situacija.
Takoder volio bih kad bi mi netko pomogao i dao savjete u vezi samog putovanja, pa kad dodem tamo na cega da pazim, sta da radim, sta da koristim itd. Isto tako koje sve radnje moram napraviti prije putovanja, kao npr. koliko novaca da ponesem i gdje da mjenjam novce i da li trebam otvoriti neki poseban racun i karticu da mogu placati karticom tamo?
Stvarno bih bio puno zahvalan kad bih dobio barem neke odgovore, pomoc i savjete. NEIZMJERNO ZAHVALAN!
|
|
|
25.08.2022., 22:18
|
|
Miamindžija
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
redhillunited kaže:
Pozz svima.
Cekao sam da se ova corona situacija malo smiri u cijelom svijetu, sto se vise manje i dogodilo, pa sam se cijepio i napravit cu putovnicu, te se nadam da cu krajem godine odputovati na Filipine i ispuniti moju dugogodisnju zelju da posjetim tu zemlju. Nikad prije nisam putovao tako daleko, posebno sam. Nikad nisam putovao avionom, niti bio na aedromu. Zanima me da li je tko bio na Filipinima ove godine i kakva je situacija.
Takoder volio bih kad bi mi netko pomogao i dao savjete u vezi samog putovanja, pa kad dodem tamo na cega da pazim, sta da radim, sta da koristim itd. Isto tako koje sve radnje moram napraviti prije putovanja, kao npr. koliko novaca da ponesem i gdje da mjenjam novce i da li trebam otvoriti neki poseban racun i karticu da mogu placati karticom tamo?
Stvarno bih bio puno zahvalan kad bih dobio barem neke odgovore, pomoc i savjete. NEIZMJERNO ZAHVALAN!
|
Super zemlja za posjetiti, ali kako nisam bio još od 2017. ne znam kakva je situacija s koronom.
Pazi se sitnih prevaranata kojih zna biti po Manili i drugim gradovima. Manila sama po sebi je ništa posebno. Otočići, plaže, vulkani itd... druga priča!
Gotovo svi govore dobro engleski pa se nije problem sporazumijevati.
Pitaj ovdje ako te išta konkretnije zanima, ima nas koji smo tu zemlju dosta obišli.
|
|
26.08.2022., 01:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
redhillunited kaže:
Pozz svima.
|
Što se tiče novaca, to ti ne može nitko reći koliko da poneseš jer niti znam gdje točno ideš, koliko dana ostaješ, a nisi napisao ni planiraš li biti u hostelu s 10 drugih ljudi u sobi ili u 5* Shangri-La
Općenito, ja nosim vrlo malo keša na putovanja, plaćam na licu mjesta karticom. Naravno da kad idem na npr Kubu računam da neću moći plaćati sve karticom kao na Islandu, ali generalno u većini zemalja nisam imala poteškoća zbog neimanja veće svote novca u kešu.
Ne treba ti nikakav poseban račun, dovoljna je obična Visa kartica, napravi si Revolut.
Napiši malo detaljnije koji dio Filipina planiraš posjetiti, koliko si mislio ostati?
Ja bih u trenutnoj situaciji pazila da imam vezane letove do tamo da ti se ne bi dogodilo kašnjenje jednog leta zbog čega propuštaš sljedeći i sam moraš kupiti novu kartu ako su nevezani letovi.
Nisam nažalost bila ove godine već prije nekoliko pa ne znam kakvo je stanje sada s obzirom na koronu i sva zbivanja...
|
|
|
26.08.2022., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
redhillunited kaže:
Pozz svima.
|
Ja sam bio zadnje tamo početkom 2020 kad je korona taman počela. Tada još nije bilo drame.
Definiraj Filipine tj gdje ideš jer su dosta veliki.
Po pitanju plaža meni je Boracay top.
Plaža + obilasci Bohol i Panglao
Novce sam uvijek dizao na bankomatu ili placao karticom gdje se može. Koliko novca ces potrositi je pitanje na koje nitko ne zna odgovor.
Iako ponekad ulice po noći izgledaju creepy ja osobno nisam nikada inao problema s nicime.
Posebice na u full tourist lokacijama.
Više manje zdrav razum i ok si.
|
|
|
18.10.2022., 21:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Na kraju sam nasao iz Budimpeste leti Korean Air, jedno presjedanje, karta oko 9000kn xD i nasao covjeka koji ce me odbaciti do Budimpeste zracne luke.
E sada, sta smijem nositi na aeodromu odnosno mislim ponijeti ruksak i jedan kofer, stvarno se ne zelim opterecivati s previse robe i stvari, dovoljno da imam. Sta smijem prenjeti preko i unjeti u avion. Ja sam tudum po pitanju toga i nikad nisam bio ni blizu zracne luke.
isto tako zelio bih da mi se netko javi tko je bio na Filipinima i da mi napise svoje iskustvo, jer imam puno pitanja i zelio bih se pripremiti sto bolje
|
|
|
18.10.2022., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Bome deru. Ponesi što manje robe. Toplo je stalno tako da uglavnom nosis kratke, inas masu praonica robe gdje ostavis robu i za 4-5kn po kg robe operu
|
|
|
25.10.2022., 18:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
Quote:
redhillunited kaže:
Pozz svima.
Cekao sam da se ova corona situacija malo smiri u cijelom svijetu, sto se vise manje i dogodilo, pa sam se cijepio........... i napravit cu putovnicu, te se nadam da cu krajem godine odputovati na Filipin
|
======
evo par informacija vezano za tvoj upit. Bio sam na filipinima u 4 mj. Za pocetak, najbolja veza u ovom trenutku je preko Kuala lumpura iz Zag, moja karta je kostala 380 eur u jednom smjeru plus 85 eur sa airasiom do Manile. Povratna karta prema tome bi trebala biti 600-650 eur + oko 150 eur povratna za lokalni let. Nekada je bilo zgodno i jeftino ici preko Singapura ili Hong Konga, ali sada je to losa opcija. Ako vec imas kartu, neka ti bude podsjetnik za slijedeci put.
Osobno, da nemam nikakvog iskustva sa avionima, aerodromima i interkontinentalnim putovanjima, ne bih nikada sam isao na ovakav put nego bih uplatio agenciji i neka me vodaju po svijetu, barem za prvi put. A sam bih otisao negdje kratko po europi, za vjezbu.
Nadalje, svakako se dobro upoznaj sa papirima koji ti trebaju za ulaz da ti se ne bi put ogadio vec prije nego uopce vidis avion. To je osnovno. samo jedan detalj, da te upozorim kako se lako nasukati (ovisi i o tome na koga na imigraciji naletis. ako lik ima los dan kao ovaj moj): dakle, dodjem na imigraciju, predam mu pasos, tip gleda kao da sam mu dao govno, pa pita di ides i koliko ostajes, ja izverglam, pa kaze daj potvrdu o cijepljenje, ja mu dam (cijepljen sam 3 puta), on gleda pa cacka po kompoj i ispali: ovo ti ne vrijedi, moras u karantenu. Ja: uot? uaj? A on kaze: ova je potvrda izdana u kroejši (EU potvrda), a mi filipinci to ne priznajemo. Ja (u sebi): ma koji ovaj onaj, em ti mater em ti svece, a javno mu istresem vrecu upitnika. Ali on se ne da smesti, dajemi paoso i kaze: i vrati se natrag od kud si dosao ili mrs u karantenu. Ali ja sam zbog drugih razloga SRECOM!!!!!! imao sa sobom WHO-ov medjunarodni certifikat o cijepljenju (zuta knjizica)u koji su mi sva cijepljenja upisana, a to znam da vrijedi svugdje u svijetu i tutnem mu pod nos. Nije bio bas sretan, ali nakon 2 min proucavanja, evo njega sa: velkam tu filipins. Ja: salamat po. Tu fakat treba reci da Hrv nije u popisu u zemalja ciji se nacionalni certifikat na filipinima prihvaca. Burma je, Kazahstan je, ali Hrv nije. Nije ni Bosna. Poanta je budi oprezan sa papirima, ovo su nesigurna vremena.
Kako drugi pisci vec odgovorise, koliko novaca da nosis ovisi gdje ides, kakav smjestaj zelis i kojim aktivnostima se mislis baviti. U pravilu odmor na filipinima nije skup, ali moze biti. Moja je racunica za filipine i slicne zemlje, za polukomotan odmor, 100 usd/dan. A cega da se pazis? Ako si razuman skoro nicega, ako si polurazuman onda se cuvaj dzepara, prevaranata, filipinki, zalazenja u mracne ulicice (pogotovo u manili), vode iz spine, hrane koja se kuha po garazama, hodanja po dzungli u japankama, komaraca i niknika, drogiranja, frizera, abu sayyafa ako ides na jug, nosenja gotovine/svjetlucajucih predmeta po tijelu i tajfuna. to bi bilo za pocetak.
Kad budes znao sta na filipinima zelis vidjeti, sigurno ima dobrih ljudi koji ce te drage volje uputiti.
|
|
|
09.03.2023., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Bio prvi put nakon 2019. kad sam odselio s Filipina. Mogu reci da nikad lakse nisam prolazio kontrole na aerodromima ukljucujuci i povratni let Manila-Cebu gdje sam isao samo s ruksakom. Ta linija sada ide s T3 u Manili i sve je proslo bez sekunde zastajkivanja ili cekanja negdje u redu. Cak ni letovi u oba smjera nisu kasnili ni minutu sto je cudno s obzirom da su prije ti letovi oko podneva znali kasniti i po sat pa i dva. Bio sam poslovno tamo, letio BG-IST-Manila sa Turkishem. Nema više onih silnih ispunjavanja imigracijskog, zdravstvenog i carinskog papira, sada je sve online, međutim ja sam i to zaboravio napraviti tako da me izdvojilo nakon izlaza iz aviona i tamo su mi oni ispunili jer nisam imao signala na mobitelu. Predsnost je sto nisam cijepljen pa nisu morali ispunjavati taj dio koji se odnosio na cijepljenje. Napravio sam BAT u BG na aerodromu. Taj dio je prosao glatko, sad se prvo prije imigracije mora proci jos jedan punkt za Covid.
Ovo sto sam uspio vidjeti je bilo uglavnom po Makatiju. Vecina meni omiljenih mjesta za popiti i pojesti je prezivjela Covid, cak nisam uspio ni obici sve. Kako su mi klijenti tek nedavno preselili na Filipine nisu se jos bas snasli sa nocnim zivotom pa sam ih ja vodio u P.Burgos gdje su vecina klubova sada nedavno otvorena medjutim skoro svi imaju novo ime. Cijene su ubi boze. 2-3 puta vise nego prije. Jack Daniels je prije bio 150php, sad je od 350-450php. Boca se mogla kupiti za 3500-4000 ovisno o baru, sada je 10000. Cola vise nije 50-60php nego 100-120. Za usporedbu u Cebu u jednom nocnom baru sam platio JackColu 184,76php.
Idem ponovo vjerojatno za 10ak dana, planiram onda i do Angelesa se zaletiti.
|
|
|
18.03.2023., 10:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Moim pomoć... Ne znam odakle krenuti u planiranju putovanja po Filipinim. Samo znam da ću kupiti kartu Zagreb - Cebu i Manila - Zagreb. Malo sam gledala i molim pomoć iskusnih oko slaganja itinerera
5.4 POLJETANJE U 16
6.4 STIŽEMO U CEBO 16:30 – CEBO
7.4 put do Moalboal- Od Cebu Cityja do Moalboala 4 h busom, (oko pola sata vožnje skuterom slapovi kawasan)
8.4 Vožnja kanuima. Možete a tura rezervirajte u svom smještaju, ali u većini slučajeva jeftinije je ako to učinite sami GYG uređuje. Još jedna stvar koju morate učiniti u Moalboalu je sronjenje s tisućama sardina i kornjača. Slike ne lažu, istina je da se ovo vidi samo nekoliko metara od plaže. Definitivno jako lijepo iskustvo! Imajte na umu da ćete u Moalboalu biti najmanje 2 dana. To je tako lijepo mjesto.
9.4 Od Moalboala do Siquijora slapovi???? - Bayan
10.4 Na otok Bohon - Bayan trajektom Osim Čokoladnih brda, rezervata najmanjeg primata, šume mahagonija, predivnog krstarenja po rijeci Loboc imali smo opciju i poći roniti s kitopsinama
11.4 Sa Bohona-prrebaciit se u Cebu trajektom
12.4 Palawan letjeti s Air Asia i Cebu Pacific. Let je kratak, a sletjet ćete u glavni grad na otoku – Puerto Princesu (PP). Sabang je većini turista polazna točka za jednu od najpopularnijih aktivnosti na Palawanu – Underground River
13.4 Underground River
14.4 malom privatnom otočiću Noa Noa
15.4 malom privatnom otočiću Noa Noa
16.4 El Nido, tura po otocma (2 -3 dana?)
17.4 El Nido, tura po otocma
18.4 ltajekt ili let ???? za Caticlan ili Kalibo na susjednom otoku Panay-u Caticlan je manji aerodrom, udaljen samo 5 minuta od Caticlan luke )bespltsn transfer), odakle se brodom morate prebaciti na Boracay. BORACAY
19.4 BORACAY ???
20.4 BORACAY ???
21.4 Let iz Caticlana je najbolje letjeti nazad za Manilu
22.4 Nešto pogledati oko Manile?
23.4 razgled Manile - MANILA
24.4 UJUTRO 0POLAZAK 9:00
25.4 STIŽEMO ZG U 7 UJUTRO
HVALA na pomoći 
|
|
|
19.03.2023., 00:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Riii kaže:
Moim pomoć... Ne znam odakle krenuti u planiranju putovanja po Filipinim. Samo znam da ću kupiti kartu Zagreb - Cebu i Manila - Zagreb. Malo sam gledala i molim pomoć iskusnih oko slaganja itinerera
5.4 POLJETANJE U 16
6.4 STIŽEMO U CEBO 16:30 – CEBO
7.4 put do Moalboal- Od Cebu Cityja do Moalboala 4 h busom, (oko pola sata vožnje skuterom slapovi kawasan)
8.4 Vožnja kanuima. Možete a tura rezervirajte u svom smještaju, ali u većini slučajeva jeftinije je ako to učinite sami GYG uređuje. Još jedna stvar koju morate učiniti u Moalboalu je sronjenje s tisućama sardina i kornjača. Slike ne lažu, istina je da se ovo vidi samo nekoliko metara od plaže. Definitivno jako lijepo iskustvo! Imajte na umu da ćete u Moalboalu biti najmanje 2 dana. To je tako lijepo mjesto.
9.4 Od Moalboala do Siquijora slapovi???? - Bayan
10.4 Na otok Bohon - Bayan trajektom Osim Čokoladnih brda, rezervata najmanjeg primata, šume mahagonija, predivnog krstarenja po rijeci Loboc imali smo opciju i poći roniti s kitopsinama
11.4 Sa Bohona-prrebaciit se u Cebu trajektom
12.4 Palawan letjeti s Air Asia i Cebu Pacific. Let je kratak, a sletjet ćete u glavni grad na otoku – Puerto Princesu (PP). Sabang je većini turista polazna točka za jednu od najpopularnijih aktivnosti na Palawanu – Underground River
13.4 Underground River
14.4 malom privatnom otočiću Noa Noa
15.4 malom privatnom otočiću Noa Noa
16.4 El Nido, tura po otocma (2 -3 dana?)
17.4 El Nido, tura po otocma
18.4 ltajekt ili let ???? za Caticlan ili Kalibo na susjednom otoku Panay-u Caticlan je manji aerodrom, udaljen samo 5 minuta od Caticlan luke )bespltsn transfer), odakle se brodom morate prebaciti na Boracay. BORACAY
19.4 BORACAY ???
20.4 BORACAY ???
21.4 Let iz Caticlana je najbolje letjeti nazad za Manilu
22.4 Nešto pogledati oko Manile?
23.4 razgled Manile - MANILA
24.4 UJUTRO 0POLAZAK 9:00
25.4 STIŽEMO ZG U 7 UJUTRO
HVALA na pomoći 
|
Jel ovo neki los google translate? Inace po meni prenatrpano sve za samo 20 dana
Moalboal moras Ceres bus za Liloan i od tamo brodom za Negros Oriental i onda Dumaguete pa od tamo Siquijor.
Ja bi taj Moalboal otkantao totalno i s Cebu isao ravno za Tagbilaran ( Bohol ) te tamo obisao Bohol i Panglao 3-4 dana http://thaimer.net/putopis-kroz-fili...iznim-plazama/
Od tamo mozes za Siquijor pa od tamo nazad za Cebu.
Cebu ket za Coron i obilazak Coron/el Nido
S El Nida let za Caticlan ( Boracay)
|
|
|
19.03.2023., 21:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
ajvan kaže:
Jel ovo neki los google translate? Inace po meni prenatrpano sve za samo 20 dana
Moalboal moras Ceres bus za Liloan i od tamo brodom za Negros Oriental i onda Dumaguete pa od tamo Siquijor.
Ja bi taj Moalboal otkantao totalno i s Cebu isao ravno za Tagbilaran ( Bohol ) te tamo obisao Bohol i Panglao 3-4 dana http://thaimer.net/putopis-kroz-fili...iznim-plazama/
Od tamo mozes za Siquijor pa od tamo nazad za Cebu.
Cebu ket za Coron i obilazak Coron/el Nido
S El Nida let za Caticlan ( Boracay)
|
Hvala, hvala, ma nemam pojima kako posložiti itinerer... Samo sam Copy -paste neke stvari, a sada ću izmijeniti... Putopis ti je TOP  VIdim da si ti bio na Bohou 3 dana a mi smo planirali 5. Je li dobra ideja uzeti rent a car ili je bolje skuter? Dvoje nas je, i imat ćemo veće ruksake od tebe... sigurna sam  Gdje da se smjestimo jer mi se ne da svaki dan seliti...
6.4 STIŽEMO U CEBO 16:30 – CEBO noćenje
7.4 trajekt za Tagbilaran (Bohol) – smještaj???? rentati skuter i obilazak Čokoladnih brda, rezervata najmanjeg primata, šume mahagonija
8,4 Alona beach ; Virgin Island- Bayan trajektom krstarenja po rijeci Loboc imali - skuter
9.4 Siquijora
10.4 Siquijora slapovi
11.4 -prebaciit se u Cebu trajektom avion za Coron El Nido
Evo, hoće li ovako biti OK? - 1. dio itinerera?
|
|
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:31.
|
|
|
|