Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.08.2022., 22:59   #4061
Quote:
Taroth kaže: Pogledaj post
znaci nisam samo ja u krivu, nego i 2 neurologa (koji su vjerojatno encefalopatiju ostavili kao posljednju opciju), te endokrinolog koji jenpropisao terapiju
Već sam rekao, uopće ne smatram da ste Vi u pravu ili u krivu jer ono što pišete posve je irelevantno, niste kompetentni imati bilo kakvo mišljenje o ovom pitanju.

A kao drugo, ne sudjelujem ni u kakvim prepiskama u privatnim porukama te svoje mišljenje temeljim isključivo na osnovi napisanog na ovoj temi, a to je, da prema onome što je iznijeto, dijete nije dovoljno dobro/detaljno obrađeno, a upitno je jesu li tegobe uopće povezane sa štitnjačom.

Koje je mišljenje dva neurologa o dijagnozi, nije mi poznato jer na ovoj temi nije napisano pa ne znam zbog čega mi imputirate dijagnozu Hashimotove encefalopatije. Ja sam samo postavio (retoričko) pitanje kako je neobično da postoji sumnja na tu dijagnozu a da je propisana samo supstitucijska terapija hormonima štitnjače jer sam iz napisanog pretpostavio da je netko od liječnika posumnjao na tu dijagnozu.

Ja dijagnoze ne postavljam bez pregleda i uvida u cjelokupnu dokumentaciju i učinjene nalaze, pa se tako ne želim izjasniti niti u ovom slučaju, ali komentiram da su stvari prikazane ovdje dubiozne i kako je vrlo hrabro od Vas da se usuđujete davati prognoze i savjete o terapiji bez ikakvog znanja i iskustva!
__________________
Angel, que das luz a mi vida, eres el aire que quiero respirar. Angel, que alivias mis heridas, no te alejes que muero si no estás. Angel, llévame en tus alas a la cima de este gran amor. En tu alma, vive mi esperanza; en tus manos está mi corazón.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 20:40   #4062
Ima li iko iskustvo sa Tirostar tabletam?
Dr. Iskljucila terapiju za hiper, hormoni su u granicama , trenutno, i dala mi Tirostar.
Prije par mjeseci mi je isto bila iskljucena terapija ai se hormoni ponovo poremetili nakon 2 mjeseca. Sada ocekujem isto....da li ovaj tirostar moze pomoci?
hurmašica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2022., 11:51   #4063
Može li mi netko napisati postoji li pravilo kada se najčešće javljaju problemi s očima kod Gravesa? Najčešće kratko nakon dijagnoze ili?
Jako me strah iskakanja očiju i ne mogu prestat razmišljat o tome.
lovelyone6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2022., 12:53   #4064
To mora biti već ipak zapušteni i/ili uznapredovali Basedow (Graves je l’ te) da bi došlo do toga (enoftalmusa je l’ te). Uz odgovarajuću terapiju će do toga malo vjerojatno doći.
__________________
Café, pousse-café, cigare.

www.123sonography.com
Alpagueur is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2022., 13:51   #4065
Uh, lakše mi je. Imam Gravesa dvije godine i pod kontrolom sam svakih mjesec dana, tako da bi onda valjda trebalo biti ok. Čitala sam po raznim forumima kako se nekome to javilo i nakon tipa 2,3 godine, ali je to onda najvjerojatnije ovaj uznapredovali slučaj.

Hvala vam što ste me smirili u petak i omogućili mirniji vikend.
lovelyone6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2022., 04:06   #4066
Zna li iko moze li doci do temporarne paralize glasnih zica kod ljudi kojima je uklonjena stitnjaca i da li to moze uzrokovati da osoba ima problema sa disanjem?
Admir313 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2022., 10:01   #4067
Ja sam imao problema s pricanjem (uzasno tiho i jedva sam pricao) nekih mjesec dana poslije operacije. Poslije se to sredilo

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 00:00   #4068
Quote:
genius_one kaže: Pogledaj post
Ja sam imao problema s pricanjem (uzasno tiho i jedva sam pricao) nekih mjesec dana poslije operacije. Poslije se to sredilo

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
Sreca da ti je kratko trajalo i proslo brzo. Mojoj mami valjda kad je hirurg radio operaciju skalpelom je dirnuo do lijeve glasne zice ali nije je prerezao skroz vec malo kao ALI evo deset godina kasnije i kada se dobro umori ili izadje uz stepenice ili udahne dima kad kuha nesto sto zadimi, dobije nekakav napad gdje bukvalno ne moze da dise. Uhvati je panika i izgleda kao neki napad azme, pokusava da udahne ali zvuci kao da jedva udise zrak kao da na skrge dise... To brutalno izgleda i nekih 3 minute koje se cine kao godina i prodje i polako prodise i vrati se na normalu. Iscrpi je skroz i prepane totalno kao sto mozes zamisliti. Vodio sam je raznim doktorima i jedini specijalista jedan otorinolarolog kako li se kaze, rekao je kao da misli da dodje do temporarne paralize lijeve gladne zile i to prouzrokuje navedeno ali nema pojma zasto ni kako lijeciti.... Ako iko ima ikakav savjet ili je cuo za ovako nesto molim vas javite. Hvala.
Admir313 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 19:00   #4069
Pozdrav. Imala sam tumor lijevog režnja štitnjače, uklonjen je. Nakon operacije sam dobila 25 kg u svega nekoliko mjeseci (hipotireoza), nenormalno sam umorna što mi onemogućuje normalno funkcioniranje, povremeno me steže u grlu kao da me netko davi, vrti mi se i pojavile su mi se sijede vlasi u kosi iako sam u ranim tridesetima. Hormoni mi redovito dolaze u granicama normale, provjerila sam i kortizol koji je također u redu. Iznimno se loše osjećam, osim kilaže najveći mi problem predstavlja umor. Endokrinologica mi propisuje polovicu od 25 mg Euthyroxa već godinu dana unazad, meni se ne poboljšava, dapače pogoršava mi se. Već neko vrijeme razmišljam o promjeni endokrinologa, i traženju drugog mišljenja jer se svaki puta nakon kontrole osjećam kao da sam bila kod babe vračare a ne specijalistice. Imate li kakav savjet ?
Sharpey Shuffle is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 20:40   #4070
Uklonjen ti je samo jedan rezanj? To je cudno buduci da se uglavnom uklanja cijela stitnjaca

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2022., 01:37   #4071
Quote:
Sharpey Shuffle kaže: Pogledaj post
Pozdrav. Imala sam tumor lijevog režnja štitnjače, uklonjen je. Nakon operacije sam dobila 25 kg u svega nekoliko mjeseci (hipotireoza), nenormalno sam umorna što mi onemogućuje normalno funkcioniranje, povremeno me steže u grlu kao da me netko davi, vrti mi se i pojavile su mi se sijede vlasi u kosi iako sam u ranim tridesetima. Hormoni mi redovito dolaze u granicama normale, provjerila sam i kortizol koji je također u redu. Iznimno se loše osjećam, osim kilaže najveći mi problem predstavlja umor. Endokrinologica mi propisuje polovicu od 25 mg Euthyroxa već godinu dana unazad, meni se ne poboljšava, dapače pogoršava mi se. Već neko vrijeme razmišljam o promjeni endokrinologa, i traženju drugog mišljenja jer se svaki puta nakon kontrole osjećam kao da sam bila kod babe vračare a ne specijalistice. Imate li kakav savjet ?
Ako si dobila 25kg za samo nekoliko mjeseci po meni to ti je veliki dio razloga zbog cega se uvijek osjecas umorno. Tolika kilaza najednom je sok i za tijela sa zdravim stitnjacama a kamoli za vas. Jer kod hipotireoze metabolizam je usporen jer stitnjaca ne proizvodi dovoljno hormona. Spor metabolizam znaci da slabo sagorjeva kalorije tako da udeblja se brzo iako jedete isto ko prije. Dobivanje na tezini obicno nije tako ekstremno ali desava se..

Moj savjet je da odmah mjenjate doktora i da idete kod drugog specijaliste jer ocito vam ne pomaze trenutni. Morate znaci doci do adekvatne doze lijekova jer zavisno od osobe do osobe sta kome treba. Za tezinu morate bukvalno promjeniti zivot i nacin na koji funlcionisete. Izbacite secer totalno i ugljene hidrate (carbs). Jedite vise antiinflamatorne hrane. Jedite manje obroke vise puta na dan umjesto tri velika obroka na dan. Vjezbajte, setajte sta got ali budite u pokretu. Pokusajte i postiti nekad, ako nista od 8 navecer do 10 ujutru nemojte nista jesti niti piti osim vode. Zapisite sta sve pojedete u jednom danu na papir to ce vam pomoci. Najvaznije je da prvo razradite plan sebi i prvo da vam doktor propise adekvatne lijekove koje naravno morate uzimati po propisu bez preskakanja, zaboravljanja, u razlicito vrijeme itd. Krenite tako, onda ispravite dijetu i krecite se sto vise. Lakse je reci sve ovo nego uraditi normalno i pocnite polako, pomalo. Budite dobri prema sebi i vjerujte u sebe. Imajte plan i krenite u akciju. Sretno.
Admir313 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2022., 17:39   #4072
Pozdrav, molim iskustva vezano za supstitucijsku terapiju Letrox vs Euthyrox... Djelotvornost/nuspojave? Ima li uopće razlike? Ima li dodatnih opcija?
barrbarrita is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2022., 22:50   #4073
Quote:
genius_one kaže: Pogledaj post
Uklonjen ti je samo jedan rezanj? To je cudno buduci da se uglavnom uklanja cijela stitnjaca

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
I meni samo 1 režanj, nema potrebe cijela štitnjača ako je dobroćudni tumor (adenom).

Nakon lobektomije 50/50 šanse da štitnjača preuzme svoju funkciju i da se nastavi život bez lijekova.

Ja sam bio te sreće

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
dominu is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2022., 18:08   #4074
Trebala bih savjet oko jedne nedoumice, najvjerojatnije panicarim ali bolje pitati.
Na sreću do sada nisam imala problema sa štitnjačom i nadam se da će tako I ostati.
Nekidan sam vadila krv jer vladim jednom godišnje, i u laboratoriju gdje se ispituje krvna slika i te stvari vrijednost TSH je bio malo povisen: 5,71 mlU/L a referentne vrijednosti su 0,27 - 4,20.
Obiteljska liječnica me poslala na nuklearnu radi određivanja razine TSH, T3 I T4, samo ukupni, ne slobodni. Nalaz tamo je bio normalan, TSH 2,717 mlU/L (0,3-3,6) I T4: 101 nmol/L (58-161), T3 nisu ispitali Pretpostavila sam da su to različite tehnike određivanja i zato različite referentne vrijednosti TSH. Ali me buni ovaj prvi povećani nalaz. Jeli moguće da TSH tu i tamo bude povecan neovisno o stitnjaci, u smislu imala sam stresan dan i povećao se TSH, ili je mozda to neko upozorenje da ce se javiti neka nepravilnost u buduce, Ili da zanemarim sve to.
__________________
Pronalazak svijetla u šumi zivota..
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2022., 09:47   #4075
Pozdrav! Imam problema sa štitnjačom - hipertireoza. Otkrila sam ju u kolovozu ove godine. Dobila sam tablete athyrazol 2 puta na dan. Zanima me je li moguće debljanje zbog ovih tableta? Nikada nisam imala problema sa kilažom i već sam nekoliko godina na istoj ali otkako sam počela piti tablete udebljala sam se 4 kg i ne mogu ih nikako skinuti. Uz to se osjećam tromo i naduto cijelo vrijeme. Ne jedem slatko, ne pijem alkohol, ne pušim i ostalo. Treniram, hodam, idem planinarit. Jel ima netko nekakav savjet?
ljepotica is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2022., 10:26   #4076
Ovako laicki (nisam upoznat s tim lijekom, sad sam procitao da snizava razinu hormona), rekao bi da ili ti je prejaka doza pa su ti hormoni jako snizeni i sad si prakticki u hipotireozi (sto moze uzrokovat debljanje) ili ti je razina hormona normalna, ali prije si jela vise i navikla si jesti vise, a da se ne debljas (zbog hipertireoze), a sad si se pocela debljati jer vise nisi u hipertireozi.
Dakle, provjeri razinu hormona. Ako je ok, smanji obroke, a ako nije ok, neka ti doktor smanji dozu.

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2022., 12:42   #4077
Quote:
Felicita1 kaže: Pogledaj post
Trebala bih savjet oko jedne nedoumice, najvjerojatnije panicarim ali bolje pitati.
Na sreću do sada nisam imala problema sa štitnjačom i nadam se da će tako I ostati.
Nekidan sam vadila krv jer vladim jednom godišnje, i u laboratoriju gdje se ispituje krvna slika i te stvari vrijednost TSH je bio malo povisen: 5,71 mlU/L a referentne vrijednosti su 0,27 - 4,20.
Obiteljska liječnica me poslala na nuklearnu radi određivanja razine TSH, T3 I T4, samo ukupni, ne slobodni. Nalaz tamo je bio normalan, TSH 2,717 mlU/L (0,3-3,6) I T4: 101 nmol/L (58-161), T3 nisu ispitali Pretpostavila sam da su to različite tehnike određivanja i zato različite referentne vrijednosti TSH. Ali me buni ovaj prvi povećani nalaz. Jeli moguće da TSH tu i tamo bude povecan neovisno o stitnjaci, u smislu imala sam stresan dan i povećao se TSH, ili je mozda to neko upozorenje da ce se javiti neka nepravilnost u buduce, Ili da zanemarim sve to.
Quotat ću samu sebe da pitam vezano uz ovo. Nisam išla prvo za tim jer mislila da nije povezano ali možda bi i moglo biti. Utječe li hipoglikemija na rad stitnjace, ako netko ima iskustva da kaze
__________________
Pronalazak svijetla u šumi zivota..
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2022., 12:50   #4078
Što radite kad vam štitnjača natekne i otežano gutate? Meni se desilo prije par dana i nije baš ugodno. Prošlo je samo od sebe ali bojim se da sljedeći put neće proći tako lako. Terapiju uzimam, TSH i hormoni su ok, nemam čvorića...ne znam što bih još mogla poduzeti da smirim situaciju.
__________________
This is not a time to be dismayed. This is punk rock time. This is what Joe Strummer trained you for.
Zuzzu is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2022., 13:36   #4079
Quote:
Felicita1 kaže: Pogledaj post
Quotat ću samu sebe da pitam vezano uz ovo. Nisam išla prvo za tim jer mislila da nije povezano ali možda bi i moglo biti. Utječe li hipoglikemija na rad stitnjace, ako netko ima iskustva da kaze
Referiram se na tvoj raniji upis - ako stvarno želiš vidjeti radi li štitnjača kako treba provjeri antitijela. U dogovoru s LOM-om naravno, tj. reci joj da sumnjaš na nešto i da ti da uputnicu. Pogotovo ako imaš prijašnje dijagnoze ili stanja.
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2022., 01:06   #4080
Quote:
VK Girl kaže: Pogledaj post
Referiram se na tvoj raniji upis - ako stvarno želiš vidjeti radi li štitnjača kako treba provjeri antitijela. U dogovoru s LOM-om naravno, tj. reci joj da sumnjaš na nešto i da ti da uputnicu. Pogotovo ako imaš prijašnje dijagnoze ili stanja.
Hvala na savjetu. Problem je taj sto na nuklearnoj u Splitu uopce ne vade nista dodatno ako je TSH normalan. Mozda eventualno T4 ko sto su se meni smilovali jer bio je na uputnici naveden i T3 a njega nidu ispitali.

Ja ne vjerujem da je to nešto autoimuno, nema takvih naznaka uopce nego palo mi je na pamet dali taj nepravilan secer može utjecati na štitnjaču
Najbolje će biti da idem u e
ndoknca i skratim muke. Jer tu je puno veći problem niski šećer nego li stitnjaca koja je vrlo moguće potpuno zdrava
__________________
Pronalazak svijetla u šumi zivota..
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:20.