Forum.hr > Kultura i zabava > Fantastika (SF, fantasy, horror...)

Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds!
Podforum: A Song of Ice and Fire

Tematski alati Opcije prikaza
14.05.2022., 19:55   #921
Quote:
Ord Mantel kaže:
Da, Sedma im se ne može oprostiti. Od disciplinirane i znatiželjne seks bombe pune ideja, napravili su ocvalu i bezidejnu lezbijsku alkoholičarku.
ali kako su oni napravili cijelu sezonu za 8 glumaca haha pa to je nemoguce, i sve u staroj kuci niko je nije obnovia 100 godina pa to ne postoji onako atraktivno imanje i jos ima rupe od metaka nacista hahahahahhahah

14.05.2022., 19:58   #922
Quote:
Mr. Beam kaže:
Ovo je glavni krivac:

Da on nije pristao, ovaj drek ne bi ni nastao. Bez njega ni nema Picarda jer ga je jedino on mogao igrati. A njegovi najbolji dani su očito prošlost. Ovom serijom je sustavno uništeno dostojanstvo jednog od najvećih televizijskih likova i kapetana u povijesti. Što opet samo pokazuje da ekipi okupljenoj oko A.K.-a (i prethodno A$$bramsa) nije previše stalo do Treka i njegovih glavnih likova, nego isključivo do komercijalne eksploatacije franšize. Stewart se prodao za oko 750K $ po epizodi. Time je napunio doduše svoje džepove i bankovni račun, ali je uspio potpuno bankrotirati i ruinirati lik Picarda.
meni je bio najbolji ne mogu reci da je najbolji jer ljudi su dosta pljuvali TNG ja sam odrastao na njemu i meni je najbolji , a ovo sta je sad uradio usrao je sve pa da ovako trčakara po setu ko djete i priča kao starac koji ce sutra odapet neznam sta mu je ovo trebalo, biće fali love.... ali na kraju brog prijatelj brog queen neka nova koja pomaze ljudima hahahhahaha ajme uzasa , samo se brinem da ce sa ovom rupom u vremenu sad napraviti novo sranje mogu mislit sta ce biti dalje ako budu i dalje ovo smece snimali

14.05.2022., 20:41   #923
Quote:
S0nic kaže:
amazon braco samo lova gay friendly i to je to , da se razumijemo ja to kazem nikad mi ne smeta gay u filmu, nijednom, ali ako mjenjas to u seriji ovako kao sa sedmom koja nije lezba to mi je dno dna, ili da neko crnac glumi ga bjelac to mi je ono teski uzas , i to rade u svakoj seriji aj ne svakoj ali rade u previse njih zadnjih 10 godina su počeli i ne staju unistavaju jednu po jednu
Ono što oni rade je upropaštavanje franšizi i zapravo štetu LGBT zajednici, jer ih prikazuju kao kmečave idiote bez trunka mozga.
Ne znam uopće na koji način bi komentirao to što rade, baš

Orville se isto bavi nekim takvim temama, pa ih prikazuje sa smislom, logikom i u duhu Star Treka.
I ne bavi se samo njima, ne mora svaka tema, svaka epizoda biti o LGBTu

Quote:
S0nic kaže:
meni je bio najbolji ne mogu reci da je najbolji jer ljudi su dosta pljuvali TNG ja sam odrastao na njemu i meni je najbolji , a ovo sta je sad uradio usrao je sve pa da ovako trčakara po setu ko djete i priča kao starac koji ce sutra odapet neznam sta mu je ovo trebalo, biće fali love.... ali na kraju brog prijatelj brog queen neka nova koja pomaze ljudima hahahhahaha ajme uzasa , samo se brinem da ce sa ovom rupom u vremenu sad napraviti novo sranje mogu mislit sta ce biti dalje ako budu i dalje ovo smece snimali
Ma užas, teško smeće.

14.05.2022., 20:53   #924
Pogledala dvije epizode napola i odustala jer su patetično imbecilne.
To je kao da sretnete ljubav iz vrtića koji se pretvorio u kvartovskog lopova bez zuba.

Radije gledam stare epizode i uživam.

14.05.2022., 21:08   #925
Quote:
venera_veritas kaže:
To je kao da sretnete ljubav iz vrtića koji se pretvorio u kvartovskog lopova bez zuba.

Radije gledam stare epizode i uživam.

Odličan siže sadašnjeg žalosnog stanja.

15.05.2022., 01:02   #926
Quote:
S0nic kaže:
Pa i meni je bio najbolji. Imao je tu energiju, glumački talent par excellence. Picarda je tumačio odlično i dobro tamo sve do Nemesisa. No sad je sasvim druga priča. Izgubio je tu sposobnost. Vidimo nekog ocvalog starca, koji nije na visini zadatka, ni glumačkog ni karakternog. A čini se da je izgubio i sposobnost da procijeni kakav scenarij je dobar ili odličan, a kakav je loš ili totalni shit. Ali izgleda da je gaža ipak bila presudna.

15.05.2022., 01:10   #927
Quote:
venera_veritas kaže:
Pametno.
Ja nažalost čitavu 2. sezonu. Rekoh da vidim Q-a i tako. Nepovratno izgubljeno vrijeme. Trebao bih tražiti odštetu od CBS-a. Treću nema šanse.

Quote:

15.05.2022., 14:01   #928
Sad je i Q gay: https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a...eer-star-trek/

15.05.2022., 15:38   #929
Dajte mi pomognite, o čemu se radi u cijeloj drugoj sezoni?

Q kao praktički svemoćni organizam na samrti , pomogao Pickardu kojega otvoreno prezire i otvoreno za*bava - da prevlada djetinje frustracije.

Usput je Q baš na samrti promijenio sudbinu desetaka milijardi svjetova samo zato da bi Pickardu omogućio da riješi svoj problem iz djetinjstva.

Ono.

15.05.2022., 16:04   #930
Quote:
general Martok kaže:
👍

Spomenut je i plot hole s Guinan, koji mi je odmah bio upao u oko kod gledanja te epizode, a to je da Guinan ne prepoznaje Picarda u godini 2024. iako su se zadnji put vidjeli u 19. stoljeću, nakon čega nije bilo nikakvog resetiranja vremenske crte i oboje su zadržali svoja sjećanja na taj (paradoksalno prvi) susret. Ona kaže njemu vidimo se za nekoliko stoljeća, a on kaže vidimo se za nekoliko minuta. Tako nekako. Ova epizoda potpuno briše tu povijest TNG-a i pretvara ovaj njihov susret u 21. st. u njihov prvi susret.

DeLancie je u top formi, s tim se potpuno slažem. Njegova gluma je pohvalna. Q je isti, kao da nije prošao ni dan. I to je zapravo jedino dobro u svemu.

Ovo je 100% istina, iz zaključka:

Quote:
There was a time when fan fiction was viewed with chuckles and ridicule, but we’ve now reached a point where they could actually do a better job than the writing team on Star Trek: Picard.
Da su zatvorili 10 čimpanzi u prostoriju, dali im da pogledaju par epizoda TNG-a, a nakon toga im dali papir i olovke, napisali bi bolji scenarij.

I ovo je skroz istina:

Quote:
Akiva Goldsman and Terry Matalas are terrible showrunners who don’t have a clue what they’re doing, and they’re flanked by nine writers who shouldn’t be anywhere near a Star Trek franchise.
Goldsman, čiji scenaristički filmski uratci zadnjih 10-ak godina jedva da prelaze granicu 10% pozitivne recenzije nekih recenzijskih portala kao npr. RT, izuzev poneke serije (Titans), ali i to je o superjunacima. Dakle, umjesto da se takve drži podalje od Trek franšize, njih se uzme za glavne showrunnere. Kurtzman, Goldsman, Chabon... valjda je i ovdje bio presudan nekakav interni holivudski nepotizam umjesto stvarnih kvalifikacija.

Ovo sam i ja nedavno istaknuo kao jedan od glavnih problema:

Quote:
In fact, a quick check of the IMDb pages for writers Christopher B. Derrick, Juliana James, Matthew Okumura, Kiley Rossetter, Terry Matalas, Cindy Appel, Jane Maggs, Christopher Monfette and Travis Fickett reveals a team that is clearly inexperienced, and not even remotely close to the brilliance of classic TNG scribes like Ronald Moore, Brannon Braga, Melinda Snodgrass, and Joe Menosky, to name a few.
Dajmo scenaristima meksičkih, hrvatskih (ili čijih god) sapunica da pišu scenarije za Trek serije i onda samo promatraj kakva katastrofa predstoji. Slično je učinjeno za ovu seriju Pukehard.

Zadnje, ali ne i najmanje bitno....

Quote:
Star Trek died the moment Discovery hit the airwaves, but season 2 of Picard feels like vengeful spite on the part of the writers, who are trying their best to glass everything the franchise stood for.
💯

Nema se više što dodati. Za članak kao da je mene konzultirao.

Pukehard je smeće bez premca i bezobzirno blaćenje franšize i njenih omiljenih glavnih likova.

15.05.2022., 16:10   #931
Quote:
ruka-slave kaže:
Dajte mi pomognite, o čemu se radi u cijeloj drugoj sezoni?

Q kao praktički svemoćni organizam na samrti , pomogao Pickardu kojega otvoreno prezire i otvoreno za*bava - da prevlada djetinje frustracije.

Usput je Q baš na samrti promijenio sudbinu desetaka milijardi svjetova samo zato da bi Pickardu omogućio da riješi svoj problem iz djetinjstva.

Ono.
Odgovor ti je u članku iznad, koji je linkao general Martok.

Q je oduvijek imao homoerotične sklonosti prema Picardu.

15.05.2022., 16:40   #932
Quote:
general Martok kaže:
Bedasti pokušaji sociopolitički motiviranog revizionizma televizijske povijesti.

Znaju li uopće kako je Q dobio svoj naziv? Ili to jednostavno ignoriraju?

Gene Roddenberry je tom liku dao naziv Q po Janet Quarton, koja je bila Star Trek fan iz Engleske i predsjednica britanskog Trek fan kluba, gdje je kod nje G.R. boravio. Dakle, njoj u čast i po njoj je lik Q dobio ime (inicijal njenog prezimena). A prethodnik Q-a pojavljivao se već u TOS-u kao Trelane (The Squire of Gothos).
https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Q

Osim toga, samo zato što je malo češće svraćao na Enterprise D nego kod drugih, ne znači da je Q imao nekakvu posebnu fiksaciju na Picarda. Jednako dosadan bio je i kapetanici Janeway, a progonio je i Vash, bivšu Picardovu partnericu, dok je boravila na DS9 (a jednom je stavio na kušnju i Rikera).

Stoga, FACT CHECK: FALSE. Q nije queer.

15.05.2022., 17:00   #933
Quote:
general Martok kaže:
Q, koji je otac malog Qića?
https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Q_(Junior)

A slovo je popularno još od James Bonda;
https://en.wikipedia.org/wiki/Q_(James_Bond)
Genijalan, skoro svemoćan, izumitelj, ne osoba, funkcija

15.05.2022., 22:27   #934
Quote:
Wikiceha kaže:
Q, koji je otac malog Qića?
https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Q_(Junior)

A slovo je popularno još od James Bonda;
https://en.wikipedia.org/wiki/Q_(James_Bond)
Genijalan, skoro svemoćan, izumitelj, ne osoba, funkcija
Ne čitaju Emperatriz-Marisol scenaristi ša piše na Memory Alphi.

15.05.2022., 22:42   #935
Quote:
general Martok kaže:
A da, to bi im bio prevelik napor

Ako uopće znaju čitati

16.05.2022., 11:43   #936
Ovo je novi Enterprise-F koji nas čeka u sezoni 3. Ovo je njegov most, a u pozadini je obris kako brod izgleda s vana.

16.05.2022., 13:50   #937
Quote:
general Martok kaže:
Scenaristi Televisa Presenta bi napravili bolji posao nego ekipa koja piše nove ST scenarije. Ako ništa, scenaristi sapunica poznaju svoju publiku, znaju što njihova publika voli i želi i prema tome znaju napraviti interesantne likove i sklepati priču koja ima smisla. Na kraju dana, tamo bar imaš likove koje možeš voljeti, koje mrziš, koji ti dižu tlak ili te nasmijavaju. Ovi pišu dosadne likove za koje se ne možeš niti malo emotivno vezati.

16.05.2022., 18:17   #938
Quote:
Grimko kaže:
Scenaristi Televisa Presenta bi napravili bolji posao nego ekipa koja piše nove ST scenarije. Ako ništa, scenaristi sapunica poznaju svoju publiku, znaju što njihova publika voli i želi i prema tome znaju napraviti interesantne likove i sklepati priču koja ima smisla. Na kraju dana, tamo bar imaš likove koje možeš voljeti, koje mrziš, koji ti dižu tlak ili te nasmijavaju. Ovi pišu dosadne likove za koje se ne možeš niti malo emotivno vezati.

Ovi su samo za riganje

18.05.2022., 01:35   #939
Quote:
Mr. Beam kaže:
Pa i meni je bio najbolji. Imao je tu energiju, glumački talent par excellence. Picarda je tumačio odlično i dobro tamo sve do Nemesisa. No sad je sasvim druga priča. Izgubio je tu sposobnost. Vidimo nekog ocvalog starca, koji nije na visini zadatka, ni glumačkog ni karakternog. A čini se da je izgubio i sposobnost da procijeni kakav scenarij je dobar ili odličan, a kakav je loš ili totalni shit. Ali izgleda da je gaža ipak bila presudna.
slažem se da se jos malo iscjedi love , znaci ovo je takav trash da ne mogu vjerovat da su ovo snimili , a amazona i pedera i crnaca koji postaju bjelci i obratno mi je stvarno puna kapa, rekao sam ne smeta mi gay nikad u nijednoj seriji dapače ali nemoj mjenjat ejjj ako je nesto bilo neka bude uvijek tako jer je to tako ne moze postat nesto novo i to na svakoj drugoj seriji , napravi novi lik kao onaj doktor recimo i neka bude gay nemoj nas hebat i unistavat sve sta smo godinama gledali

19.05.2022., 01:35   #940
Sam je Kurtzman rekao da je nositelj čitave Star Trek franšize bio zapravo Jean Luc Picard, ali da s ponovnim pokretanjem serijskog Treka 2017-te godine žele da nositelj franšize postane Michael Burnham jer je ona simbol potlačenih kategorija - crnaca i žena.

Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:25.